Voorstellen

Trainer Margret Wantenaar

Margret Wantenaar is senior mindfulnesstrainer (MBSR/MBCT), coach én yogadocent

“Sinds eind jaren negentig beoefen ik yoga en vipassana meditatie. Ik werkte  als maatschappelijk werker in een grote organisatie toen ik rond 2000 geveld werd door een burn-out. Dit was een keerpunt in mijn leven.

Gedurende enige jaren begeleidde ik 10-weekse cursussen vipassana meditatie. Ik merkte echter dat veel deelnemers na de cursus thuis niet doorgingen met mediteren door o.a. een druk leven en dat zij andere keuzes maakten. Op zoek naar een methodiek die wel zorgt voor blijvende verandering in je werk en in je leven volgde ik een paar keer een 8-weekse mindfulness training en dit wekte mijn enthousiasme om een gedegen opleiding tot mindfulnesstrainer te volgen.

In 2008 startte ik met het geven van mindfulness trainingen. Uit veel wetenschappelijke publicaties blijkt dat deze mindfulness training staat als een huis. Ik heb het aan den lijve ondervonden. Mindfulness biedt echt een concreet en krachtig antwoord op ons jachtige bestaan, onze neiging op de automatische piloot te leven, waardoor het leven in rap tempo aan ons voorbij gaat.

Sinds 2015 heb ik individuele trainingen mindfulness in je werk  in het aanbod toegevoegd én individuele trainingen mindfulness bij burn-out om zo optimaal tegemoet te komen aan wat de huidige professional nodig heeft.
Daarnaast startte in 2018 een zelfcompassie training.
Dit is een nieuwe 6-delige vervolgtraining naar meer vertrouwen in jezelf. Het is een verdiepingstraining, ontwikkelt door Heidi Does, met praktische oefeningen rond de kracht van zelfcompassie, kwetsbaarheid en emotionele intelligentie.
Ook deze zelfcompassie training wordt individueel gegeven.

In 2004 kon ik een yoga praktijk in Amsterdam overnemen. In 2016 heb ik deze praktijk overgedragen en ben ik gestopt met de wekelijkse yogalessen. Nu richt ik mij qua yoga op yogaretreats. Hierin laat ik mij inspireren door onder andere elementen uit de yin yoga, yoga nidra, hatha yoga, kundalini yoga, critical alignment en mindfulness.
In zowel de mindful yogaretreats als de stiltedagen met het thema vertrouwen ervaar je net wat meer stilte en verdieping in je beoefening. 

Door mindfulness, meditatie en yoga leer ik dingen onder ogen te zien, erkennen wat er is en hierdoor kan ik meer loslaten. Ik word flexibeler en gelijkmoediger en leer andere keuzes te maken. Dit inspireert en motiveert om steeds weer de volgende stap te zetten. Wat mij drijft is vrijheid, authenticiteit en compassie.

Met veel enthousiasme zie ik hoe deelnemers in korte tijd enorme stappen maken en hoe zij een goede balans vinden in hun leven.
Mijn benadering is intuïtief, pragmatisch en met een gezonde dosis humor.”

Margret is een post-HBO gecertificeerd senior mindfulness trainer, coach én yogadocent.
Zij is ingeschreven in het register van de Vereniging van Mindfulnesstrainers in Nederland (VMBN, hoogste categorie), de Vereniging Yogadocenten Nederland (VYN) en lid van de Europese Yoga Unie.

Van 2002 tot 2010 volgde zij jaarlijks een stilte en/of metta retraite van 1 tot 3,5 week bij onder andere Jotika Hermsen en Frits Koster en in 2017 en 2018 bij Tijn Touber.

Heidi Does is onze vaste trainer voor in-company mindfulness trainingen.
Zij is een senior gecertificeerd trainer Mindfulness in Organisaties (MiO) en specialist in mindfulness praktisch toepassen in veeleisende werksituaties.

Lees meer over het trainingsaanbod van het Centrum voor Mindfulness Hoorn. Je kunt natuurlijk ook direct contact opnemen met trainer Margret Wantenaar.